ОБУЧЕНИЯ НА СЕКРЕТАРИТЕ НА МЕСТНИТЕ КОМИСИИ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА В СЛИВЕН, БУРГАС И БЛАГОЕВГРАД

...
17.02.2020 / 10:44

В изпълнение на Програмите за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2020 г., Местните комисии за борба с трафика на хора в Сливен, Бургас и Благоевград ще проведат в партньорство три последователни специализирани обучения на тема: „Превенция на рисковото поведение и трафика на хора в контекста на ранната сексуализация на децата”, с лектор д-р Весела Банова – клиничен психолог, психоаналитик и доктор по социология, дългогодишен експерт в областта на социалните политики и закрилата на деца в риск.

Специализираните обучения ще бъдат реализирани в периода февруари-март 2020 г., както следва - 26 февруари в гр. Сливен, 27 февруари в гр. Бургас и 6 март в гр. Благоевград. Целевата група на обученията са педагогически специалисти, социални работници и инспектори Детска педагогическа стая.

Инициативата между трите местни комисии е част от надграждане на партньорските дейности с цел постигане на по-ефективни политики за противодействие на престъплението трафик на хора на регионално ниво и по-добър и дългосрочен ефект в изпълнението на държавната политика и стратегия в областта на борба с трафика на хора.

Стратегическа цел на специализираните обучения е повишаване капацитета на специалистите в контекста на превенция на трафика на хора и постигaне на въздействие върху лица с висока степен на уязвимост, каквито са децата, като се включи интензивната работа с тях, защото първичната и ранна преидентификация на потенциалния риск или на реалната жертва, е изключително важна.

В допълнение на това ще се наблегне на комуникацията „родители-училище-институции”, която да дава на децата посланието, че техните родители, учители и заинтересовани представители на институции, работещи по линия трафик на хора, работят в сътрудничество, което от своя страна да допринесе за по-консистентна, смислена и пълноценна превантивна работа с тях.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев