НА 19 ФЕВРУАРИ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИМ 147 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

...
14.02.2020 / 15:48

Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието, Общински комитет „Васил Левски“ и Сдружение „Мати Болгария” канят жителите на Сливен и гостите на града на проявите, посветени на 147-годишнината от гибелта на Васил Левски. Събитията ще се състоят в сряда, 19 февруари.

 

От 09.30 часа пред ППМГ „Добри Чинтулов” ще се проведе „Урок по родолюбие” – Спомен и цвете за Михаил Икономов, Михаил Греков, Сава Геренов, Атанас Узунов и Пенчо Черковски – учители в класното училище и участници в комитетите, създадени от Васил Левски.

 

В 10.00 часа в квартал „Клуцохор” ще бъдат поднесени цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Дякона /ул. „Георги Икономов”/ Георги Икономов, Сава Райнов, Бойка Атанасова, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо войвода; пред релефа на Васил Левски пред храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител”; на паметника на Панайот Хитов в квартал „Ново село”

 

От 11.00 часа на площад „Васил Левски” ще се състои общоградска възпоменателна церемония: заупокойна молитва и поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев