СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧАСТНИТЕ ОХРАНИТЕЛИ

...
14.02.2020 / 19:05

28 представители на частните охранителни фирми в Сливен и региона се срещнаха днес с ръководствата на сектор „Охранителна полиция”, група „Охрана на обществения ред” при РУ-Сливен и служба КОС. Срещата беше председателствана от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Целта е да се обменят мнения по отношение подобряване сигурността на охраняваните обекти. Нивото на съществуващата организация и методи на работа при охраната на банковите и небанкови институции /обменни бюра, заложни къщи, игрални зали /, където се борави с парични средства. Подобряване на комуникацията между полицията и частните охранители. Набелязване на конкретни мерки за подобряване на съвместната работа. Старши комисар Величков отбеляза, че не се съмнява в професионализма на охранителите, но апелира към повишена бдителност и завишен контрол при пропускателния режим. Настоя да се извършва строг контрол на системите за видеонаблюдение и изправността на паник бутоните и другите системи за сигурност.

 

Засегната беше тема за охраната и видеонаблюдението на бензиностанции и нощни заведения, както и спазване на изискванията за носене на оръжие.

 

Като цяло беше отчетено добро взаимодействие между частните охранители и полицията. Срещите се провеждат всеки месец,като при необходимост и желание от двете страни могат да се провеждат и в по-кратък срок.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев