ОБЩИНСКАТА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 50 ПРОЦЕНТА

...
11.02.2020 / 13:03

Общинската субсидия за читалищата в Сливен и населените места за 2020 година се увеличава с 50 процента. Това стана ясно по време на работно заседание на комисията за разпределяне на държавната и общинска субсидии. В нея участват представители на читалища в общината. На срещата присъства и кметът Стефан Радев. Той увери, че ще продължи да подкрепя читалищните дейци, защото те поддържат духовността в града и населените места.

 

„Очаквам тази година да сте още по-активни и да поддържате жив духа на хората, така че да усещат читалището все повече като свое място, където се случват добри неща“, каза кметът.

 

Присъстващите благодариха на Стефан Радев, че през 2019 година за първи път беше отпусната общинска субсидия за читалищата в размер на 20 000 лева, а тази година се увеличава с 50 процента и сумата вече е 30 000 лева. Със средствата се финансират проекти, които подпомагат читалищната дейност и ползата от тях е голяма, стана ясно още от срещата.

 

На заседанието беше избрана работна група с представители на читалища от града и селата, която ще изготви предложение за разпределение на държавната и общинската субсидии, съгласно разпоредбите на Закона за народните читалища. Средствата от държавата са 1 милион 75 хиляди 320 лева.

 

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев