ЗАДЪРЖАХА ПОД СТРАЖА МЪЖ, ОБВИНЕН В УБИЙСТВО

...
28.01.2020 / 20:44

По искане на Окръжната прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Хасан А., съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че на 11.01.2020 г.в град Нова Загора, обл. Сливен, умишлено е умъртвил 59-годишен мъж от с. Еленово, общ. Нова Загора – престъпление по чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с тъп предмет (дървена дъска), с която са нанасяни удари в главата на пострадалия. Те са довели до фрактура на черепа, което е и причина за настъпилата смърт.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Хасан А. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Хасан А. може да извърши ново престъпление или да се укрие, като мотивира тезата с факта, че през последните 12 години обвиняемият е живял извън страната. Прокурорът акцентира и върху факта, че ако обвиняемият не бъде задържан то той би могъл да се укрие, с цел да не изтърпи евентуално бъдещо наказание „лишаване от свобода“.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев