ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
13.01.2020 / 10:54

Сливен: В РУ-Сливен е започнато бързо производство срещу 28-годишния Х.Х. от село Самуилово, който не е пререгистрирал в срок, придобития от него лек автомобил „Мазда 121“. На 11 януари той е управлявал автомобила, която е спрян от полицейски патрул в село Самуилово. В хода на проверката се установява, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация, а водачът не притежава свидетелство за управление на МПС. На Х.Х. е съставен акт за административно нарушение за управление без необходимата правоспособност и е образувано бързо производство за управление на нерегистрирано МПС.

 

Водач на МПС, управлявал с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски екип в град Сливен.На 12 януари, в 02,05 часа , в сливенския квартал „Дружба“, е извършена проверка на 47-годишния Д.И. от село Самуилово. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,86 промила. По случая е започнато бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на лични вещи. На 12 януари 29-годишен мъж е подал заявление, че в района на игрище под стадион "Хаджи Димитър", е извършена кражба на мобилен телефон и лични документи, негова собственост. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Служители на криминална полиция и участък „Кв.Шести“ към РУ-Нова Загора са задържали извършители, участвали в сбиване и причинили телесна повреда на двама мъже. На 11 януари, на черен път в индустриалната зона на град Нова Загора, е възникнал конфликт, прераснал в сбиване между група лица. В резултат на сбиването е причинена телесна повреда на двама мъже на 59 и 31години от град Нова Загора.

Те са откарани в МБАР-Сливен за оказване на медицинска помощ. След проведени издирвателни действия в РУ-Нова Загора са задържани криминално проявеният В.А. на 32 години от град Раднево и 18-годишният Х.А. от град Нова Загора. Двамата са направили пълни самопризнания. Задържани са за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 13 януари, в 00,15 часа, в РУ-Нова Загора, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на пътя между град Нова Загора и село Ценино. На място полицейските служители установяват лек автомобил „Хюндай“, който последователно се е ударил в две крайпътни дървета и се е преобърнал извън пътното платно. В автомобила са установени двама неправоспособни мъже- Н.И.(43г.) от село Оризари и П.П.(36г.) от село Ценино. Двамата са откарани в МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Полицейските служители установяват, че автомобилът е с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия в дните 10-13 януари. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

Гасени са 11 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е една техническа помощ при пътно произшествие на пътя между село Ценино и град Нова Загора. Гасени са два пожара, възникнали в ел. табла, в Сливен и Твърдица.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев