КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ОТЛИЧЕНИ ПЕДАГОЗИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

...
08.01.2020 / 18:02

На официална церемония днес бяха наградени педагозите, отличили се на областния кръг от Първия национален конкурс за учители „Иноватори в образованието“.

 

Гост на събитието, състояло се в сградата на Регионалното управление на образованието-Сливен, беше кметът Стефан Радев, който поздрави всички отличени за положените усилия и ги определи като съвременни лидери сред общността на заетите в сферата на образованието.

 

„Радвам се, че имам възможност да споделя вълнението ви в днешния ден. Темата за иновациите в образованието е една от най-актуалните за обществото и ще бъде такава и занапред. Прилагайки ги успешно, ще подобрим още повече качеството на образованието и възхода на страната ни в тази област, както за хората тук, така и в международен план“, заяви по време на награждаването Стефан Радев. Той пожела на присъстващите здраве, успехи и удовлетворение от постигнатите резултати и през новата година.

 

Приветствие към гостите отправи и домакинът на събитието Милена Чолакова – директор на РУО-Сливен.

 

На официалната церемония присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, кметът на община Твърдица и др.

 

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката и сред основните му цели са признанието, стимулът и подкрепата на учителите, за които работата е мисия и със своята креативност въодушевяват младите хора за постижения, провокирали са любознателността на своите ученици и са им създали условия за житейски и професионални перспективи. Той се провежда в три етапа – училищен, областен и национален кръг.

 

За участие в конкурса се номинират учители, учителски екипи, директори и управленски училищни екипи.

 

В категорията „Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда“ от областния кръг на конкурса бяха отличени Нина Якимова, старши учител по немски език в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен и Методическо обединение по чужди езици в ППМГ „Добри Чинтулов“-Сливен.

 

В категорията „Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни“, своето заслужено място заемат Али Мехмедов, учител по технологии и предприемачество в ОУ „Елисавета Багряна“-Сливен и учителски екип от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря, сред които са Мария Хаджистойчева, Мая Попова и Йордан Тенев.

 

В категорията „Директори и управленски училищни екипи, които чрез организацията в училищата и управлението са създали условия за промяна в училищния живот и нагласите на учениците за постижения“, са отличени директорът на СУ „Неофит Рилски“-Твърдица Петранка Минчева и управленски училищен екип с директор Женя Георгиева на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Сотиря.

 

Отличените педагози, директори, управленски и учителски екипи ще вземат участие в националния кръг на конкурса.

 

Музикални поздрави към гостите на церемонията отправиха учениците от ОУ „Юрий Гагарин“-Сливен.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев