ПОЖАРНИКАРИ СА СЕ ОТЗОВАЛИ НА 4 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ

...
07.01.2020 / 10:40

Екипи на РСПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Отстранени са опасно надвиснали ламарини от покриви на сгради в квартал „Дружба“ и ул.“Габрово“. Оказана е техническа помощ на 85-годишна жена, която се е заключила на балкона на жилището си в квартал „Българка“. Тази сутрин е отстранено дърво, паднало върху лек автомобил „Опел“ пред жилищен блок в квартал „Сини камъни“.

 

Поради зачестилите сигнали за възникнали пожари в комини РДПБЗН-Сливен предупреждава гражданите, че коминните тела трябва да бъдат добре почистени. Натрупаните сажди се възпламеняват и създават реална опасност от възникване на пожар, който да причини сериозни материални щети. Мерките по почистване на комините е трябвало да бъдат взети преди отоплителния сезон, за което РДПБЗН-Сливен е информирало многократно. Съветът към всички, които се отопляват на твърдо гориво е да извършат почистване на коминните тела при първа възможност.

В дните 4-7 януари пожарни екипи са се отзовали на 6 сигнала за запалени комини. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев