БЕЗ ИНЦИДЕНТИ И ТЕЖКИ ПЪТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ ПРЕМИНА ПОСРЕЩАНЕТО НА НОВАТА 2020 ГОДИНА

...
02.01.2020 / 10:21

Без инциденти и тежки пътни произшествия премина посрещането на Новата 2020 година на територията на ОДМВР-Сливен. Всички масови мероприятия, организирани от общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са охранявани от служители на районните управления. Контрол по пътна безопасност и охрана на обществения ред е осъществен от екипи на Охранителна, Териториална и Пътна полиция.

 

Сливен: За броени часове криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на лек автомобил. Полицейските служители започват работа по случая на 30 декември след получен сигнал за откраднат автомобил „Рено Меган“, паркиран в квартал „К.Фичето“. Благодарение на модерната система за видеонаблюдение на община Сливен е извършено проследяване на движението на автомобила. В резултата на доброто взаимодействие между двете институции извършителят е задържан. Той е 33-годишният Д.И. от град Сливен. Автомобилът е намерен в село Чинтулово.

Работата по досъдебното производство продължава.

 

На 31 декември е установен водач на лек автомобил, употребил наркотични вещества. В 14,00 часа на бул. "Стефан Стамболов" в Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Шкода“, управляван от 21-годишен младеж от град Сливен. При пробата за употреба на наркотици той показал положителен резултата за канабис. По случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

Кражба от частен имот в село Тополчане разследват криминалисти на РУ-Сливен. Сигналът е получен на 31 декември в 12,25 часа. Неизвестен извършител, след като е взломил прозорец на къща, е проникнал вътре и е извършил кражба на два телевизора, неустановена марка. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 13 сигнала в дните 31 декември-2 януари.

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са гасили 7 пожара, възникнали в контейнери за битови отпадъци и сухи треви, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ в 2 от сигналите. Пожар, възникнал поради строителна неизправност, в комин на къща в град Котел, късо съединение в трафопост в село Крушаре и запалени отпадъци в Нова Загора са причинили материални щети, без пострадали. Един сигнал е бил недействителен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев