ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6,00 часа на 20 декември до 6,00 часа на 23 декември 2019 г.

...
23.12.2019 / 13:10

Сливен: Производство на наркотици са установили криминалисти на РУ-Сливен при специализирана операция на 21 декември. В хода на извършени процесуално следствени действия в частен имот в село Калояново е намерено помещение, приспособено за нарколаборатория. От мястото са иззети прекурсори, вещества и предмети, необходими за производство на наркотични вещества. Първоначално за 24 часа в РУ-Сливен е задържан криминално проявен 39-годишен мъж от същото село. Той е осъждан са същата престъпна дейност. За случая е уведомена Окръжна прокуратура -Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 21 декември, в 21,40 часа, на ул.”Трифон войвода” е извършена полицейска проверка на 28-годишен мъж от Сливен. В него е намерено иззето пликче, съдържащо метамфетамин. Образувано е досъдебно производство.

 

На 21 декември в 00,10 часа, на бул.Хр.Ботев” е извършена проверка на лек автомобил БМВ, управляван от 29-годишен водач от град Гълъбово. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. В хода на проверката 38-годишен пътник в автомобила прави опит да изхвърли 5 бр. пакетчета, съдържащи метамфетамин. Двамата са задържани за 24 часа. По случая в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

 

Водач на лек автомобил „Ауди А8” е установен да управлява с концентрация на алкохол 2,47 промила. На 21 декември, в 07,50 часа, на бул.”Цар Симеон” в Сливен, е извършена проверка на 31-годишнен мъж от град Благоевград, водач на лека автомобил „Ауди А8”. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 2,47 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Новозагорски криминалисти са хванали двама мъже в момент на кражба на метални тръби от частен имот в град Нова Загора. На 20 декември, в 22,20 часа, са хванати двама мъже на 48 и 73 години от Нова Загора с 4 метални тръби, откраднати от частен имот. В близост да имота са намерени още 9 тръби, изнесени от двамата мъже. Те са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са задържали двама криминално проявени мъже за взломна кражба от заведение. През нощта на 21 декември двама мъже на 22 и 41 години от Гурково са взломили вратата на заведение в град Твърдица и са извършили кражба на вещи и пари на стойност около 1400 лева. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 декември, в 13,25 часа, в град Твърдица, е възникнало пътно произшествие с пострадал пешеходец. Товарен автомобил „Мерцедес”, управляван от водач на 42 години от град Сливен, при движение на заден ход, е ударил мъж на 68 години. Той е откаран в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Полицейски служители на РУ-Твърдица работят по изясняване на инцидент, при който е пострадала жена на 77 години. На 20 декември, в 08,00 часа, е получен сигнал за намерена жена в безпомощно състояние до жп линията, западно от гара Твърдица. Тя е транспортирана до МБАЛ-Сливен с опасност за живота. По първоначални данни инцидентът е станал, след като жената е била в опасна близост до преминаващ влак.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев