СЛИВЕН ПОЛУЧИ НАГРАДАТА "ОБЩИНА НА 2019 ГОДИНА ЗА КУЛТУРНО - ИСТОРИЧЕСКИ ТУРИЗЪМ"

...
17.12.2019 / 12:37

Община Сливен получи две отличия на Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. На официална церемония в понеделник в Централния военен клуб в София кметът Стефан Радев получи наградата „Община на 2019 година за културно-исторически туризъм“, която му беше връчена от шампиона по бокс Кубрат Пулев.

 

„На първо място искам да благодаря на хората, които са гласували за Община Сливен в тази класация, да благодаря на целия екип, който има заслуга днес да сме тук и не на последно място – на Министерството на туризма и лично на министър Ангелкова за усилията, които полага за развитието на българския туризъм. Пожелавам на всички весела Коледа и много здрава и щастлива Нова година“, каза пред гостите кметът Радев.

 

След това пред журналисти той коментира, че тази награда е признание за екипа, който работи в посока Сливен да се развива като водеща туристическа дестинация.

 

„Тази награда е и стимул да продължаваме по този път. Нашият регион има голям туристически потенциал. Затова не спираме да работим и да надграждаме, да реализираме още проекти в областта на туризма и съм убеден, че това ще доведе до повече туристи, които искат да посетят нашия град и да се насладят на богатото културно наследство“, заяви Стефан Радев.

 

В престижната класация Антична и средновековна крепост „Туида“ зае второ място в категория „Специализиран туризъм“. Наградата получи Деница Жечева. На церемонията присъства и заместник-кметът Стоян Марков.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев