НАГРАДИХА НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА СЛИВЕН

...
16.12.2019 / 21:16

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен бяха отличени на тържествена церемония тази вечер. От сцената на препълнената зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова изрази радостта си, че градът под Сините камъни е родното място на много видни спортисти. От името на кмета Стефан Радев тя поздрави всички номинирани и носителите на спортните отличия през 2019 година.

 

„Не просто добрите, а най-добрите спортисти в Сливен стават все повече. Годината не беше лека, но беше изключително силна за сливенския спорт и за България! Скъпи приятели, благодаря ви от сърце за неуморните усилия и труд, които полагате. Вие сте пример за това как силата на духа и упоритостта са пътят към успеха, пример сте за децата и връстниците си, защото спортът изгражда личности и качества, които всеки трябва да притежава. Община Сливен е подкрепяла и ще продължи да подкрепя развитието на спорта тук, защото вярвам, че доброто партньорство жъне успехи!“, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички здраве, сила, и кураж и още много покорени върхове.

 

„Нека Сливен и цяла България се гордеят с вас! На добър час!“, каза още зам.- кметът.

 

Спортист номер 1 на Сливен за 2019 г. е щангистът Божидар Андреев - двукратен европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете. На второ място след него се нареди атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години

 

В челната десятка места си завоюваха още щангистите Петър Ангелов и Даниела Пандова , Илина Стоянова – самбо, Васил Маринов - вдигане на тежести, Момчил Караилиев - лека атлетика и джудистите Катерина Дойчева и Теодор Тодоров.

 

За най - добър треньор беше избран Пламен Братойчев, който тренира Божидар Андреев.

 

Призът за най-добър отбор грабна Футболен клуб „Сините камъни”.

 

За най-добър спортист с увреждания бе определен Ангел Манолов - състезател по тенис на маса, стрийтбол.

 

Бяха наградени като бъдещи звезди и над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките състезатели от спортни клубове на територията на Община Сливен.

 

Тържествената церемония уважиха областният управител Чавдар Божурски, председателят на местния парламент Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметовете и секретарят на общината, директори и представители от институции в града, шампиони и медалисти от световни и европейски първенства от близкото и далечно минало.

 

В празничната програма на вечерта със свои изпълнения се включиха танцово студио на Борис Панайотов, Добромира Стоянова от вокално студио „Усмивка“, Иван Едрев, с вокален педагог Милена Добрева, Фолклорна формация „Гайдари“- Сливен, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев