В СЛИВЕН ЩЕ ПОКАЖАТ ФИЛМА "БЯГАЙ"

...
10.12.2019 / 20:30

По линия на надграждане на партньорските инициативи по превенция с фокус уязвими групи, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ)–Сливен, съвместно с фондация „Инициатива и съпричастност”, организираха прожекция на късометражния филм за трафика на хора с цел сексуална експлоатация „Бягай”, предоставен от МКБТХ–Бургас.

 

Единадесет лица със специални потребности бяха запознати с опасностите от попадане в съвременната форма на робство. Акцентира се върху най-разпространеният начин за въвличане в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и насислствена проституция така наречения метод „Loverboy” или емоционална обвързаност и влюбване на жертвата в трафиканта.

 

Според доклад на Европейската комисия от декември 2018 година относно напредъка в борбата с трафика на хора държавите членки отчитат, че трафикът на хора с цел сексуална експлоатация продължава да бъде най-често докладваната форма. Хората с нарушения в развитието и с физически увреждания също стават все по-често жертви на трафиканти.

 

За периода 2015-2016 година регистрираните жертви на трафик в Европейския съюз са 20 532, а водещите пет държави, според гражданство на регистрираните жертви, са били Румъния, Унгария, Холандия, Полша и България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев