МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛИ ОТ ПОЛША ОБСЪДИХА С КМЕТА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В СЛИВЕН

...
10.12.2019 / 15:29

Представители на водеща полска фирма за млекопреработване днес се срещнаха с кмета Стефан Радев. Поводът за визитата им в Сливен е проучването на възможности за развитие на бизнеса им тук и установяване на партньорски отношения с фирми от областта.

 

„Правилно сте избрали дестинацията в България. В Сливен имаме много мандри. Една от най-големите в страната е тук. Има и средни, и по-малки, и разнообразни продукти като цяло, произвеждани от мляко“, коментира пред гостите кметът Радев.

 

Той ги увери, че при заявен интерес Община Сливен и държавата са готови да съдействат за реализирането на бъдещи техни инвестиционни намерения. Кметът ги запозна с възможностите за развитие и какви са тенденциите на пазара у нас. Стефан Радев им представи и бизнес-каталога „Инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол“, който представя двете общини като една икономическа единица. И двете страни се обединиха около становището, че България е удобно място за инвестиции от логистична гледна точка и географското й разположение.

 

Днес представителите на полската фирма ще имат обиколка на няколко сливенски мандри и предприятия за млекопреработване.

 

Организатори на посещението са Българо-полската търговска камара и областната администрация, в партньорство с община Сливен. На събитието присъства също заместник-областният управител Камен Костов.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев