В СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯТ ПОЕТИЧНИТЕ КНИГИ НА КЕТИ БОЗУКОВА „ПРОЗОРЕЦ ОТ СПОМЕНИ” И „НЕМИ ДУМИ”

...
09.12.2019 / 09:48

На 9 декември /понеделник/ 2019г., от 17:00ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще бъдат представени най-новите стихосбирки на Кети Бозукова „Прозорец от спомени” и „Неми думи”.

Кети Бозукова е сред ярките представители на съвременната българска поезия. Нейните стихове очертават един индивидуален, философски, мъдър и мислещ поетичен глас устремен към дълбоките води на себепознанието и към оня единствен хоризонт, даващ смисъл и посока на човешкото битие.

 

Кети Бозукова е родена в Сливен през 1964г. Основното си образование получава в ОУ „Панайот Хитов” и още там прави първите си поетични опити. Докато е ученичка в Математическа гимназия „Проф. д-р Димитър Табаков”, нейни стихове са отпечатвани в списание„Родна реч”. Висшето си образование завършва в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Право”. Работи по специалността си последователно като прокурор, съдебен инспектор към Министерството правосъдието, адвокат.

Стихотворения и разкази на Кети Бозукова са публикувани в много антологии, вестници и списания, а нейни творби са преведени в Русия, Украйна, Македония, Франция и Великобритания.

Кети Бозукова има издадени 14 поетични книги и една с проза. Автор е и на студия посветена на прокуратурата, както и на редица публикации на юридическа тематика.

От 2007г. до 2014г. Кети Бозукова е председател на читалище „Пенчо Славейков - 1921” – София. Главен секретар е на Съюза на юристите в България и активен участник в дейността на Културния дом към СЮБ. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на юристите в България и на Асоциацията на юристите от Черноморско-Каспийския регион.

Носител е на редица национални и международни литературни награди.

 

Двете нови поетични книги на Кети Бозукова ще бъдат представени от литературния критик Димитър Бечев.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев