СЪС СПЕКТАКЪЛА "КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ" ЗАПОЧВАТ ПРАЗНИЧНИТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НА КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН

...
05.12.2019 / 19:01

На 8 декември 2019 г. (неделя), от 11.00 ч. в салона на ДКТ-Сливен , театърът кани своите малки приятели на вълшебни приключения със спектакъла "КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛИ"! Горската фея и нейните помощници ще покажат на публиката какви обичаи и традиции трябва да се спазват при подготовката за коледните празници.

Най- голямото събитие на годината наближава!!! Коледа идва!!!А, ние знаем, че по това време всички сме объркващо забързани в желанието да успеем да се подготвим за това вълнуващо празненство. Има толкова много традиции и обичаи, които трябва да спазим, за да бъде Коледата истинска! Но какво точно трябва да направим и как да се подготвим? Това ще разберем с помощта на Горската фея и нейните помощници. И нека усетим приказната магия на Коледната нощ заобиколени от обич, веселие, близки и приятели!

Автор и режисьор - Мила Великова

Сценограф - Павлина Василева

Музика - Петър Радевски

Участват: Мария Райчева, Цветелина Николова, Светослав Тихолов

На 15 декември, от 11 часа, приказните герои от спектакъла "ОТКРАДНАТИТЕ БОТУШИ НА ДЯДО КОЛЕДА" ще се справят с дързък крадец, който иска да попречи на Дядо Коледа да стигне до децата.

Може ли Коледен празник без Дядо Коледа? Може ли Коледен празник без коледни подаръци?… Когато някой открадне вълшебните ботуши на Дядо Коледа, за да му попречи да стигне до децата, това може да се случи. Но с дръзкия крадец смело се справят приказните герои от гората — Червената шапчица, двете прасенца — Пуф и Паф, Eжко и клоунът Тотко. И след преживяното голямо приключение всички са в очакване на един истински Коледен празник!

Автор - Теменужка Коларова

Постановка - Ефимия Павлова

Сценография - Анна Пулиева

Музикално оформление - Валя Бояджиева

Участват: Георги Янев, Никол Големанова, Силвана Петрова

 

На 22.12. (неделя), от 11.00 часа, героите от "ЗИМЕН ПРАЗНИК" ще потърсят отговор на въпроса как се създава един хубав празник за всички?

Когато едно малко Мече трябва да спи зимен сън (природен закон!) и е тъжно, че ще пропусне горския зимен празник, тогава…? Тогава приятелите му Зайо, Катеричката и Светулката откриват, че:

Празникът красив се получава

Щом всеки нещо от себе си дава!

 

Автор- Елза Лалева

Постановка – Ефимия Павлова

Сценография и кукли – Анна Пулиева

Музикално оформление – Валентина Бояджиева

Участват: Анна- Валерия Гостанян и Любомир Желев

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев