ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи през почивните дни

...
02.12.2019 / 12:15

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършители на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 29 ноември след получен сигнал за извършен грабеж спрямо мъж на 78 години от Сливен. След проведени незабавни издирвателни действия извършителите са задържани. Те са две непълнолетни момчета на 14 и 16 години от Сливен. След като са използвали заплахи, са отнели от възрастния мъжа сумата от 110 лева. Извършителите са задържани със съдействието на служители от участък „Надежда“. Направили са пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

Четирима водачи на МПС с алкохол над 1,2 промила са установени при операции по пътна безопасност на територията на РУ-Сливен.

Нарушителите са установени за времето от 30 ноември до 1 декември.

На 30 ноември е извършена проверка на 46-годишния Н.Н. от село Ябланово, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Той е показал положителна проба за употреба на алкохол 1,56 промила.

43-годишният М.И. от град Девня е хванат да управлява лек автомобил „Опел“ с концентрация на алкохол 2,63 промила на главен път І-7, от кръстовище „Петолъчка“ в посока село Пъдарево. Той е спрян за проверка на 1 декември в 02,15 часа. М.И. е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 1 декември, в 22,20 часа, в село Тополчане, е извършена проверка на 31-годишния А.И., водач на лек автомобил „Опел“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,54 промила. По случая е образувано бързо производство.

38-годишният С.Н. е хванат да управлява лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол 1,36 промила. Той е спрян за проверка на 1 декември в 23,45 часа в село Ковачите.

Служители на РУ-Сливен работят по случай на кражба от частен имот в Старо село. За времето от септември до края на ноември тази година от имот, собственост на 27-годишен мъж, е извършена кражба на ел.инструменти, битова техника и други вещи. Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

В 08,00 часа тази сутрин в РУ-Сливен е получен сигнал за настъпило пътно произшествие с пострадал мъж. Лек автомобил „Рено Меган“, управляван от водач на 23 години, е ударил пешеходец на 88 години, пресичащ на пешеходна пътека на бул.“Хаджи Димитър“ в района на ДКЦ1 в Сливен. Пострадалият е приет за оказване на медицинска помощ в МБАЛ-Сливен. Работата по случая продължава от служители на Пътна полиция и разследващ полицай.

Нова Загора: Трима задържани при операция на полицията в Нова Загора по установяване на разпространение и употреба на наркотични вещества. Акцията е проведена на 29 и 30 ноември на територията на РУ-Нова Загора.

На 29 ноември в квартал „Шести“ е извършена проверка на 28-годишния Д.Т. от град Нова Загора. Той доброволно е предал пликче, съдържащо метамфетамин.

На 30 ноември в село Асеновец е извършена проверка на криминално проявен 17-годишнен младеж от същото село. В него са немерена и иззета кутийка, съдържаща зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана.

На 30 ноември в град Нова Загора при проверка на 20-годишния И.Д. от село Асеновец е намерено топче станиол, съдържащо марихуана.

В хода на операцията, във връзка с установените случаи на притежание на наркотични вещества, в РУ-Нова Загора са образувано три досъдебни производства.

10 килограма нелегален тютюн и цигари без бандерол са иззети от служители на РУ-Нова Загора. На 29 ноември при операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия е извършена проверка в частен дом с село Коньово. 60-годишният П.А. доброволно е предал 10 килограма ситно нарязан тютюн и 80 къса цигари без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

Полицейски служители работят по изясняване на случай, при който са повредени надгробни паметници в гробищния парк в града Нова Загора. Вандалският акт е извършен за времето от 27 до 28 ноември. Повредени са общо 19 паметника. По случая е образувано досъдебно производство.

Котел: Четирима жители на село Градец са задържани за незаконен добив на пясъчни плочи. Те са хванати от полицейските служители в момент на добив в местността "Празнопрът" в землището на село Градец. Четиримата – двама мъже на 42 и 39 години и две жени на 34 години, са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Установено е нарушение при ползване на ловно оръжие в хода на проверка от служители на РУ-Котел. На 30 ноември е извършена проверка на ловци, излезли на ловен излет в землището на град Котел. Установен е 44-годишният М.Ч. от село Ябланово с ловна пушка, собственост на А.А.(41г.) от същото село, за което М.Ч. няма надлежно разрешително. Ловното оръжие е иззето. По случая е образувана проверка с оглед извършено престъпление по чл.339, ал.3 от НК.

 

На 29 ноември, около 18,00 часа, в село Пъдарево, е възникнало пътно произшествие. Лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е ударил пресичащата пътното платно 60-годишна жена от същото село. На жената не е причинена тежка или средна телесна повреда. На водача е съставен акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата.

Твърдица: Водач на МПС, употребил наркотици е установен от служители на РУ-Твърдица. На 28 ноември, около 22,00 часа, в град Шивачево, е извършена проверка на 40-годишния П.А., водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“. Той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин, при проверка с техническо средство. По случая е образувано бързо производство.

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 13 сигнала за произшествия в дните 29 ноември-1 декември.

На 1 декември, около 02,10 часа, в село Червенаково, е възникнал пожар в недвижим имот /къща/, собственост на 37-годишна жена от село Езерово, общ.Нова Загора. Сигналът е получен в 02,10 часа, произшествието е ликвидирано в 06,00 часа от екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция, мебели и домашно имущество на неустановена стойност. Спасена е сградата. Причината за пожара е в процес на установяване.

Оказана е техническа помощ от екипи на РСПБЗН-Сливен за отстраняване на паднали дървета на път за местност „Карандили“, пътя за село Ковачите, в кварталите „Кольо Фичето“, „Република“ и „Д.Груев“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев