ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи за времето от 6 часа на 22 ноември до 8 часа на 25 ноември 2019 г.

...
25.11.2019 / 11:46

Задържани и иззети наркотични вещества при проверки, извършени от полицейски служители на РУ-Сливен в дните 22-24 ноември. 39-годишната А.Д. е установена от полицейски служители в квартал „Надежда“. В нея са намерени и иззети 25 топчета станиол, съдържащи зелена листна маса с тегло около 3 грама. А.Д. е задържана за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В село Крушаре при проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“ са установени криминално проявените Д.Ю.(28г.) и С.М.(41г.) от село Тополчане. В тях са намерени и иззети шест пликчета и един плик, съдържащи зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на наркотично вещество. Двамата са отведени в РУ-Сливен, задържани са за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В квартал „Комлука“ е извършена проверка на 40-годишния Т.Д. от Сливен. Той доброволно е предал 3 плика, съдържащи наркотично вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Т.Д. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач с алкохол 1,59 промила е установен от полицейски служители в Сливен. На 24 ноември в 23,55 часа, на ул.“Райна Княгиня“ е извършена проверка на 46-годишния К.К. от Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Проверката за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,59 промила. По случая в РУ-Сливен е започнато бързо производство.

 

Цигари без акцизен бандерол са иззети при операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия на полицията в Сливен. На 22 ноември при проверка в имот, намиращ се в местност край Сливен, собственост на 41-годишния М.Н., са намерени и иззети 340 къса цигари с надпис „Сartel“, без поставен бандерол. По случая е образувано проверка за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

 

Котел: Проверки на ловци в землището на град Котел и село Тича са извършили служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. За времето от 06,00 до 15,00 часа на 23 ноември са проверени 50 ловци от четири ловни групи. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени 4 констативни протокола и 4 протокола за предупреждение.

Проверките са с цел недопускане на нарушения и спазване на разпоредбите в ЗОБВВПИ и ЗЛОД, както и правилното носене и боравене с ловно оръжие.

 

Нова Загора: Криминалисти са задържали 53-годишен мъж за кражба от предприятие в южна индустриална зона на град Нова Загора. Полицейските служители започват работа по случая на 23 ноември след получен сигнал за кражба на части, елементи и предмети от съоръжения в индустриален обект в град Нова Загора. След проведените издирвателни действия е задържан 53-годишен мъж, служител в предприятието. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора са установили 6 непълнолетни след 23,00 часа при проверки в заведения и на обществени места. От 00,00 до 06,00 часа на 23 ноември е осъществена полицейска операция в нощните заведения, клубове и игрални зали в град Нова Загора. В хода на операцията са установени 6 непълнолетни без придружители след 23,00 часа, съставени са актове по Закона за закрила на детето.

 

Пътнотранспортни произшествия

На 22 ноември, в 16, 55 часа, от телефон 112, в РУ-Нова Загора е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в село Омарчево. Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от мъж на 33 години от село Потово, при дъждовно време и мокра пътна настилка, е загубил управление и се е ударил в крайпътно дърво. От произшествието на място е загинал водачът на автомобила. По случая в РУ-Нова Загора е започнато досъдебно производство.

 

На 22 ноември, в 17,15 часа, от телефон 112, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на ул."Цар Освободител" в град Нова Загора. Лек автомобил „КИА“, управляван от водач на 65 години, при движение по мокра пътна настилка, е ударил пресичащ на пешеходна пътека 75-годишен мъж. Той е транспортиран до болнично заведение в град Сливен с наранявания и опасност за живота, където по-късно е починал. Участниците в произшествието са от град Нова Загора.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия в дните 22-24 ноември

 

На 22 ноември, около 15,15 часа, е възникнал пожар в сутерен на къща в гр. Нова Загора. Съобщението е получено в 15,23 часа, произшествието е ликвидирано в 16,47 часа от 2 екипа на РСБПЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са 4 съседни сгради, унищожени са мебели и 250 кв.м. опушени стени. Вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 

На 22 ноември, около 19,10 часа, е възникнал пожар в къща в с. Калояново. Съобщението е получено в РСПБЗН-Сливен в 19,18 часа, произшествието е ликвидирано в 20,30 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 30 кв.м. покривна конструкция- 30 кв.м. и домашно имущество. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Оставен включен поялник е причинил пожар в гараж към имот в село Сборище. Сигналът е получен в 15,28 часа на 24 ноември, произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Твърдица. Няма пострадали. Спасени са 2 сгради и един лек автомобил. Унищожени са домашно имущество и 50 кв.м. опушени стени.

 

Пожарникари са оказали съдействие на екипи на ЦСМП-Сливен при пренасяне на бални от жилищата им до линейката. Екипи на РСПБЗН-Сливен са извикани на 22 ноември в 23,54 за сваляне на носилка на 85-годишна жена със счупен крак и за пренасяне на болен 54-годишен мъж на 23 ноември в 09,30 часа.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев