НАД 2000 НОВИ ИЗДАНИЯ ПОСТЪПВАТ В БИБЛИОТЕКА "САВА ДОБРОПЛОДНИ"

...
08.11.2019 / 11:27

До края на м.ноември 2019г. във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен ще се влеят над 2000 нови издания набавени по защитен проект по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”-2019. Проектът се финансира от българското правителство и е пряко насочен към попълване с нови книги и други информационни носители на библиотечните колекции с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето и подкрепа за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и качествена информация.

 

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност над 18 000 лв. Заглавията, които библиотеката е включила в проектното задание са от 66 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история, художествена литература за деца и за възрастни на български и чужди езици, а също и ценни справочни издания. Двадесет процента от включените в проекта заглавия са от съвременни български автори. В проекта са включени и други издания – албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители.

 

Изпълнението на проекта ще приключи до 15 декември 2019г. като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

 

Служителите на РБ ”Сава Доброплодни” работят при максимална натовареност, за да успеят да обработят за кратко време всички издания и да удовлетворят успешно разнообразните читателски търсения на своите потребители.

Ежеседмична информация за новонабавените заглавия може да се намери в сайта на библиотеката http://reglibsliven.iradeum.com, раздел „Нови книги”.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев