ОСЕМ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ С ПРИЗА „ПОЛИЦАЙ НА МЕСЕЦА”

...
07.11.2019 / 16:49

Осем полицейски служители бяха отличени с приза „Полицай на месеца”

В навечерието на професионалния празник на българската полиция 8 ноември, на тържествено събрание днес бяха връчени наградите „Полицай на месеца”. Старши комисар Димитър Величков директор на Областната дирекция на МВР в Сливен връчи отличието на 8 свои служители. Призовете получиха служители от криминална и охранителна полиция към дирекцията за месеците от юли до октомври.

 

Призът „Полицай на месец ЮЛИ” получават Веселин Русев старши инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен и Живко Кутулов младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен за работата им по разкриване на две кражби на парични средства в големи размери от офис на фирма в град Сливен, извършени в различен период от време през 2018 година.

 

Веселин Русев и Живко Кутулов благодариха за наградата и подчертаха, че разкриването на това престъпление не е индивидуална заслуга, тя е плод на колективния труд на екипа в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и служители на участък „Надежда” към РУ-Сливен.

 

„Полицай на месец АВГУСТ” става инспектор Пламен Стефанов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен за разкриване на незаконна търговия с горива и неплащане на акциз в големи размери. Незаконната дейност е осъществявана на територията на област Сливен и Бургас.

 

Отличието за месец СЕПТЕМВРИ отива при служител в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Наградата получава инспектор Георги Топалов за работата му по противодействие на битовата престъпност и в частност по разкриване на серия от домови кражби, извършени в сливенския квартал „Комлука”.

 

Призът „Полицай на месец ОКТОМВРИ” е колективен. Той се присъжда на служители от патрулно-постова дейност в районните управления на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Екипите получават приза за работата си по осигуряване на обществения ред и за съществен принос в противодействието на разпространението и употребата на наркотични вещества.

 

Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен, от името на своите колеги приза получи Живко Диманов командир на отделение.

 

Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Нова Загора, наградата получи Станчо Даниелов командир на отделение. Той поздрави своите колеги с празника и им благодари за добрата екипна работа.

 

Патрулно-постова дейност към група „Охранителна полиция” в РУ-Котел. От името на наградения екип плакета получи Янко Христов водач на патрулен автомобил.

 

Патрулно-постова дейност към група „Охранителна полиция” в РУ-Твърдица. Призът беше получен от Коста Нуков командир на отделение.

 

Беше връчена и награда за постигнати високи спортни резултати в турнири на МВР на Георги Кайраков, полицай в сектор „Криминална полиция” при РУ-Нова Загора.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев