ОД МВР - СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОХРАНА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА РЕДА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

...
25.10.2019 / 14:32

Във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година в ОД МВР-Сливен е изготвен план за дейността на структурите звена в дирекцията с цел гарантиране сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

 

359 служители на ОДМВР и РДПБЗН в Сливен, ще бъдат ангажирани в изборния ден и охраната на СИК.

 

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. В хода на проверките, към момента, не са констатирани съществени нарушения. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили при транспортиране на бюлетините.

 

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за нормалното протичане на изборния процес, получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред и при нарушения, свързани с изборния процес. Сформирани са мобилни екипи от служители на Криминална и Икономическа полиция, както и сили на ЗЖУ-Бургас.

 

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят на 26 октомври от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 27 октомври от 08.30 до 19.30 часа.

 

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Удостоверения за гладуване ще се издават след подаване на заявление в съответната паспортна служба.

 

Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден- 27 октомври 2019 година.

 

Издадените за 27 октомври удостоверения няма да важат за евентуален балотаж на 3 ноември. Тогава ще се издават удостоверения, които ще важат за избора на 3 ноември.

 

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

 

Приемат се сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес на телефон 112 и в ОДМВР-Сливен на телефони 044 644333-Сливен; 044 644475-Нова Загора; 044 644485-Котел; 044 644495-Твърдица, както и на e-mail: sliven@mvr.bg

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев