ОБЩИНА СЛИВЕН БЕШЕ ДОМАКИН НА РЕГИОНАЛНА СРЕЩА ЗА ЗИМНОТО ПОДДЪРЖАНЕ

...
25.10.2019 / 09:37

В Община Сливен днес се проведе регионална среща за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа на областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.

В срещата участваха зам.-кметът Румен Иванов, представители на АПИ-София, ГД „Национална полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и техните структури в четирите области, на новосформирания Координационен център за безопасност на движението по пътищата, представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и пътно-поддържащите фирми, с които са сключени договори за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Участие в заседанието взе и директорът на Регионален център ЕЕНСП 112..

С кратки доклади бяха представени предприетите превантивни мерки по отношение на зимното поддържане, както и предстоящите прегледи на броя, състоянието и оборудването на наличната техника.

В хода на разговора беше обсъдена и необходимостта от добро взаимодействие между всички институции и пътно-поддържащите фирми.

В тази връзка зам.-кметът Иванов подчерта, че Община Сливен ще продължи да оказва съдействие при необходимост по време на зимния период, за осигуряването на нормални условия за живот, техника и координация. Той допълни, че всяка ситуация може да бъде овладяна, когато съществува необходимата предварителна организация и готовност.

В края на разговора участниците изразиха надежда и тази зима да е по-лека, както беше миналогодишната. Те си пожелаха добра комуникация между отделните структури в името на безопасността на населението и доброто състояние на пътната инфраструктура.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев