ПРЕЗ 2020 Г. ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПЪТНИЯ ВЪЗЕЛ ЗА ВРЪЗКА НА АВТОМАГИСТРАЛАТА С ГРАД КЕРМЕН

...
17.10.2019 / 20:42

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова пристигна в четвъртък следобед в района на град Кермен, за да извърши оглед на мястото, където ще бъде изграден нов пътен възел – още една връзка на територията на Сливенска област с автомагистрала „Тракия”. Петя Аврамова бе посрещната от областния управител Чавдар Божурски, народния представител Мария Белова, вр.и.д. кмет на община Сливен Румен Иванов, изп.директор на Областното пътно управление инж.Митко Иванов, управителят на „В и К – Сливен” ЕООД инж.Севдалин Рашев.

 

Изграждането на новия пътен възел край Кермен е включено във влезлия в сила общ устройствен план на община Сливен. Реалното строителство се очаква да започне през 2020 г., след като приключат процедурите за предпроектното проучване и бъде изготвен икономически анализ за стойността на обекта, които вече се правят, обяви пред журналисти министър Аврамова. Така тя произведе голяма новина за Кермен и региона. Защото магистралата минава на няколко десетки метра от градчето, а жителите на Кермен и съседните села трябва да ходят до Ямбол или Нова Загора, за да се включат в аутобана. Домакините от градчето изненадаха министър Аврамова, поканвайки я на православния кръст, който бе издигнат край магистралта по идея на досегашния кмет Живко Жечев.

 

Министър Авромова „произведе“ още две новини. Оказа се, че вече е възложено и предпроектното проучване за разширение на главния път Сливен – Ямбол, който трябва да стане четирилентов. Министър Аврамова съобщи, че ще се кандидатства за финансиране от ЕС. Следващият програмен период ще е насочен към проекти с надобластно значение, какъвто е проектът за изграждането на четирилентов главен път между двата областни града във връзка със създаването на обща икономическа зона.

 

Министърът пое ангажимент да удовлетвори предложението на местната власт за разширение на главния път Сливен – Нова Загора при разклона за с.Мечкарево, с трето платно.

 

Петя Аврамова изказа благодарност за добрата работа на Областното пътно управление – Сливен.

 

Сливенска област е с най-добрите пътища в страната. От 590 км пътища от републиканската мрежа, само 40 км са в лошо състояние. От началото на годината за пътни ремонти и поддръжка в областта са вложени 21 млн.лева, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Още снимки от новината

...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев