И ТАЗИ ГОДИНА ПРОГРАМАТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ДИМИТРОВДЕН Е АТРАКТИВНА И РАЗНООБРАЗНА

...
11.10.2019 / 13:28

Празничната програма за отбелязване на 26 октомври, Димитровден – Празник на гр. Сливен ще започне тази събота, 12 октомври с няколко традиционни спортни прояви.

В събота и неделя в зала „Васил Левски“ ще се проведат традиционните за празника Открит национален турнир по спортни танци – „Купа Сливен“ и турнир „Изгряващи звезди“ и Национална купа по спортни танци „Туида‘2019“. На 12 октомври в зала „Младост“ ще се състои Международният турнир по джудо „Димитровден“. В двата дни крепостта „Туида“ ще бъде домакин на Петия средновековен панаир „Помни славата“, който се отличава с интересна и атрактивна програма.

На 17 октомври от 19.30 ч. в зала „Сливен“ ще се проведе конкурсът за красота „Мис Сливен“. 11 момичета на възраст от 16 до 24 години ще се борят за титлата „Мис Сливен“, която ще им предостави възможността да представят родния си град в конкурса за красота „Мис България“.

В събота, на 19 октомври, също ще се проведат няколко традиционни за програмата прояви, като Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“ и ХV Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“. В същия ден Сливен ще бъде домакин и на третото издание на Националния фолклорен фестивал – надиграване за любителски танцови клубове „Приятели чрез танца“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев