ОМБУДСМАНЪТ ОТВОРИ ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН И ОБЛАСТТА

...
09.10.2019 / 17:00

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева се срещна с областния управител Чавдар Божурски по повод изнесената приемна за граждани, която бе организирана на 9 октомври със съдействието на областната администрация. В отговор на проявения от омбудсмана интерес Чавдар Божурски я информира за действията на институциите за овладяване на кризата, предизвикана от паниката сред родителите от уязвимите групи заради фалшиви слухове, че децата им са застрашени. Областният управител я запозна още с предприетите от общината и пътната полиция мерки за ограничаване на риска за пешеходците по бул.“Бургаско шосе“. Двамата обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество между двете институции.

В 13 часа, в сградата на областната администрация, започна приемът на граждани. Диана Ковачева и екипът й разговаряха с двайсет жители на Сливен и на села от общините Сливен и Котел. Омбудсманът информира, че са внесени жалби относно правата им на потребители на В и К – услуги, правата им на собственост, здравни и образователни проблеми, както и на проблеми, породени от посегателства върху собствеността и домашното имущество на граждани.

По време на визитата си в Сливен омбудсманът и екипът й посетиха единствения в страната затвор за лишени от свобода жени. Разговаряха с 50 затворнички, запознаха се с условията на материалната база, възможностите за трудова заетост, осигуряването на медицинско обслужване.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев