140 ГОДИНИ БОЛНИЦА В СЛИВЕН

...
09.10.2019 / 11:56

140 години от своето създаване ще отбележи МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен на 10 и 11 октомври. Програмата за честването на 10 октомври включва поднасяне на венец пред паметника на д-р Селимински пред сградата на болницата, а от 12,30 ч. ще се проведе тържествен медицински съвет.

Кулминацията на тържествата е на 11 октомври - петък. В 18 часа в зала "Сливен" ще се проведе юбилеен концерт по повод 140-та годишнина. Преди това, от 17,30 ч. ще бъде поднесен венец пред барелефа на д-р Иван Селимински, който се намира паметника на площад "Хаджи Димитър".

Първата градска болница в Сливен се открива през 1879 г.Първият управител е д-р Георги Миркович. През годините лечебното заведение се разширява, подобрява материалната сбаза, дейността и персонала си. Днешната сграда е построена през 1955 г. Само за няколко години се разкриват и изграждат редица отделения, оборудвани със съвременна апаратура, в които започват да работят млади, ентусиазирани специалисти. След 2009 година се извършват мащабни ремонти на отделенията, построени са нови сгради. Повишено е качеството на здравните услуги и се поставя началото на научна дейност в лечебното заведение. МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен е база за обучение на специализанти. Направените промени водят до повишаване стабилността на болницата и подобряване условията на работа на персонала и обслужване на пациентите.

 

--

http://mbal.sliven.net/index.php

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев