СЛИВЕН Е ЕДНА ОТ СПИРКИТЕ НА „ПЪТУВАЩАТА ИЗЛОЖБА“ „ДУХЪТ НА АКВАРЕЛА“

...
01.10.2019 / 20:34

Галерия „Сирак Скитник“ подслони II Международно трианале „Духът на акварела“ – пътуваща изложба. Събитието стартира от Варна, като ще премине през няколко града в България, сред които и Сливен. На откриването на изложбата днес заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави присъстващите гости.

„Благодаря за оказаната чест изложбата да намери пристан и в Сливен. Убедена съм, че нашите съграждани няма да ви разочароват, защото те имат изключителен усет към изкуството. Впечатлена съм от творбите. Пожелавам успех на изложбата. Тя е истинско удоволствие за сетивата. Поздравявам всички, които са участвали в създаването й и в реализирането й в Сливен“, каза Пепа Чиликова.

На събитието присъства и заместник-кметът Стоян Марков, който също поздрави гостите и организаторите на събитието.

Международно триенале „Духът на акварела“ представя творбите на художници от над 60 държави и 5 континента. През следващите седмици ценителите в Сливен могат да се докоснат до творчеството на легенди в акварела като Дейвид Тейлър (Австралия), Ангъл Макюън (Шотландия), Линда Дол (САЩ), включително и нашите класици Александър Поплилов и Ненко Токмакчиев. Първото издание се провежда през 2016 година.

Още снимки от новината

...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев