С 27 ГЛАСА „ЗА“ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ГЛАСУВАХА ПРОМЯНАТА НА БЮДЖЕТА

...
26.09.2019 / 13:37

31 бяха точките, включени в дневния ред на днешната, последна за този мандат сесия на Общински съвет-Сливен.

Сред акцентите на заседанието беше избирането на зам.-кмета Румен Иванов за временно изпълняващ длъжността кмет на община Сливен заради предстоящите местни избори.

С 27 гласа „за“ беше гласувана промяната на общинския бюджет. По думите на Румен Иванов една от причините са разходи за ремонт на улици, читалища и здравните служби в някои от по-малките населени места. Като друга причина той посочи отпускането на средства на „Детска педагогическа стая“ към полицията в Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“, за закупуване на компютърна техника.

На днешната сесия беше гласувана и бюджетна прогноза за периода 2020-2022 г, Отчетът за изпълнение на решенията на общинския съвет за първото шестмесечие на 2019 г. и информация за изпълнение на бюджета на общината за първото полугодие на настоящата година.

Подкрепа получи и предложението за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд-Сливен за следващите четири години.

Сред приетите точки бяха и разпоредителни сделки с недвижимо имущество, приемане и разрешаване на изработване на ПУП на поземлени имоти, както и отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

В края на заседанието председателят на местния парламент Димитър Митев благодари на своите колеги общински съветници за отговорното отношение и сътрудничество през последните четири години. Той подчерта, че въпреки срещаните разногласия, са успели да запазят колегиалните си отношения и да работят в интерес на жителите на Сливен. „Благодаря ви! За мен беше чест да бъда председател на Общински съвет-Сливен!“, заяви в заключение Митев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев