СТЕФАН РАДЕВ КЪМ СТУДЕНТИТЕ ОТ „ФАКУЛТЕТ И КОЛЕЖ-СЛИВЕН КЪМ ТУ-СОФИЯ: ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ, ВИЕ СТЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ

...
24.09.2019 / 13:44

С тържествена церемония днес беше открита новата академична година в Инженерно-педагогически факултет и Колеж - Сливен към Технически университет-София. Гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който приветства студентите за направения избор, пожела им здраве и много успехи занапред.

„Привилегия за мен е да ви поздравя с началото на академичната година. Използвам случая да поздравя всички вас за избора на учебно заведение и за избора на специалност. Горд съм, че в Сливен присъства най-авторитетното техническо учебно заведение в България – Технически университет-София с неговия филиал и Колеж. Наистина, в наши дни ежедневните специалности са едни от най-важните за бъдещото развитие на страната ни. Убеден съм, че заедно можем да продължим да утвърждаваме университета като гръбнак на икономическото развитие на нашата община. Имаме голяма нужда от вас. Условията на работа стават все по-добри. Пожелавам ви докато завършите, да са станали толкова добри, че да не мислите за заминаване в чужбина или където и да е другаде, защото искаме условията за хората тук да са достатъчно привлекателни и не само да задържаме младите хора от региона, но и да започнем да връщаме нашите сънародници, които са зад граница. Пожелавам ви от сърце една много спорна и успешна година! Бъдете живи и здрави и непоколебимо вярвайте в собствения си успех и успеха на България. На добър час!“, каза в словото си Стефан Радев.

170 са новоприетите студенти в образователно-квалификационната степен „бакалавър“ тази година, 85 - „професионален бакалавър“. Предстои класиране и приемане на кандидатите за обучение в образователно-квалификационната степен „магистър“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев