ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН информира какво се случи в почивните дни

...
24.09.2019 / 11:44

Нова Загора: Водач на МПС, употребил наркотици и алкохол, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 23 септември, в 14,40 часа, н ул.“П.Енев“ е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 27-годишния Ж.Ж. от село Асеновец. Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на наркотици, като уредът отчита положителна проба за метамфетамин и амфетамин. Пробата с дрегер е отчела наличие на алкохол над 1,2 промила. Ж.Ж. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство срещу 23-годишния В.Х. от град Шивачево за управление на МПС с концентрация на алкохол 2,35 промила. На 22 септември В.Х. е управлявал лек автомобил „Мерцедес“, като на път ІІІ-662, около 05,50 часа е причинил леко пътно произшествие с превозно средство с животинска тяга.

В.Х. е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и е показал положителна проба 2,35 промила. Водачът е задържан за 24 часа.

 

Твърдица: На 23 септември, около 11,00 часа, в РУ-Твърдица е получен сигнал от началник на влак, движещ се по направление Бургас-София, за настъпил инцидент на километър 266, западно от гара Шивачево. Предпазният плуг на теглещата машина на влаковата композиция се е ударила в камъни на жп линията. На място е изпратен полицейски екип. Извършен е оглед, предприети са процесуално -следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: На 23 септември, в 06,40 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на бул."Бургаско шосе" в Сливен, до автосервиз "Михайлов". Лек автомобил „Опел Астра“, управляван от водач на 71 години е ударил, пресичащата на пешеходна пътека, 70-годишна пешеходка. Жената е транспортирана до МБАЛ-Сливен. Участниците в произшествието са от Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 21 септември, около 18.00 часа, 21-годишен мъж се е блъснал с мотоциклет в казан за смет на улица в кв.“Речица“. Водачът е неправоспособен, управлявал е без защитна каска. Откаран е в МБАЛ-Сливен с наранявания по главата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 22 септември в град Сливен полицейски служители са установили двама водачи, които управляват след употреба на алкохол, установено е управление на нерегистриран автомобил. 23-годишният Н.И. от град Сливен е хванат да управлява с

концентрация на алкохол 1,30 промила в 03,00 часа на бул.“Хаджи Димитър“. Управлявал е лек автомобил „Мерцедес“. 24-годишният И.Й. от село Желю войвода е управлявал лек автомобил „БМВ“, който не е регистриран по надлежния ред.

30-годишният П.С. от село Селиминово е хванат да управлява лек автомобил „Форд Фиеста“ с концентрация на алкохол 2,88 промила.

По случаите в РУ-Сливен са започнати бързи производства.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Около 18,18 часа, на 23 септември, е възникнал пожар в апартамент, в сливенския квартал „Българка“. Жилището е собственост на 54-годишен мъж. Съобщението е получено в 18,23 часа, произшествието е ликвидирано в 19,10 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са телевизор, готварска печка и 300 кв.м. опушени стени. Спасено е жилището. Причината за пожара е забравена храна върху газов котлон.

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Нова Загора и Сливен са гасили 11 пожара, възникнали в сухи треви, отпадъци и стърнища. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 

 

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев