ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ПОЖАРНИКАРИТЕ ПО ПОВОД НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

...
16.09.2019 / 19:24

Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до служителите и директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Владимир Демирев послучай празника им. В него се подчертава, че съставът на дирекцията действа професионално и адекватно в тежки ситуации и не е позволил да бъдат застрашени здравето и имуществото на гражданите. Изразява се благодарност за всеотдайността, с която пожарникарите изпълняват служебния си дълг в полза на обществото. Чавдар Божурски отправя пожелания за здраве и успехи на уважаваното поприще.

Екипите и ръководството на РД „ПБЗН” посрещнаха професионалния си празник на 14 септември на терен, след близо две денонощия борба с огнената стихия, която избухна над Котел. В кризисната ситуация им помогнаха техни колеги от съседни служби, военно формирование 22 220 – Сливен, военни екипи от Ямбол, горски служители, екип с хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Първият събор на пожарникарите в България се провежда на 14 септември 1905 г. Сред 17-те учредители е и сливенската дружина. След известно прекъсване традицията огнеборците да честват професионалния си празник на Кръстовден е възстановена с решение на правителството през 1995 г.

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев