ГОСТИТЕ ОТ БИДГОШЧ И НИШ - ОЧАРОВАНИ ОТ ГОСТОПРИЕМСТВОТО И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА СЛИВЕН

...
10.09.2019 / 20:20

В Сливен продължава Международната среща „Европа – нашият общ дом“. След като в понеделник Сливен се побратими с Бидгошч и Ниш, гостите от Полша и Сърбия имаха възможност да разгледат част от забележителностите на града. Те обясниха, че са впечатлени от топлото посрещане и гостоприемството на града под Сините камъни.

 

„Много съм изненадан от това, което видях, защото Сливен е в непосредствена близост до голяма планина. Обиколихме няколко места, успяхме да видим стари къщи, старата част на града, които бяха изключително интересни за мен. Сливен за нас е един нов град. Нямахме представа какво представлява. Но сега, след като се запознахме с него, мисля, че ще бъдем едни добри посланици на Сливен пред жителите на Бидгошч“, коментира впечатленията си от Сливен Блаже Ставярски – отговарящ за презентирането на Бидгошч.

 

„За първи път съм в Сливен и ми хареса много. Разгледахме исторически сгради и паметници, музеи, културни институти и бях наистина много впечатлена. Когато се върнем в Ниш ще разкажем за това, което видяхме тук. Със сигурност ще им кажа, че Сливен е един изключително гостоприемен град и тук много ще им хареса“, посочи Весна Сърдилович – отговарящ за икономическото развитие на Ниш.

 

Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч (Полша) и Ниш (Сърбия) в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”. Днес трите града презентираха своите култура и образование. Следобедът събитието продължи с дискусия по младежки теми и добри практики. В сряда акцентът в международната среща е икономическото сътрудничество и презентация на икономическата обща зона между Сливен и Ямбол.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев