С ПРЕМИЕРА ЗАПОЧВА НОВИЯТ ТЕАТРАЛЕН СЕЗОН ЗА КУКЛЕН ТЕАТЪР - СЛИВЕН

...
09.09.2019 / 16:52

ГРОЗНОТО ПАТЕ, по едноименната приказка на Х. Кр. Андерсен, е новото заглавие, което театърът ще представи на своите малки приятели в началото на сезон 2019-2020.

 

На 15 септември 2019 г. /неделя/, от 11.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен, ще се състои премиерата на най-новото представление от афиша на театъра, ГРОЗНОТО ПАТЕ. Драматизацията, по едноименната приказка на Х. Кр. Андерсен, е на Здрава Каменова, режисьор на спектакъла е Ивет Лазарова-Торосян, сценографията е дело на Наталия Гочева, а музиката на Мишо Шишков-син.

Участват актьорите: Силвана Петрова, Христо П. Иванов, Цветелина Николова.

Различен не означава грозен, а някой когото да опознаеш и откриеш богатството на душата му! Това е посланието на представлението, което творческият екип си поставя за цел максимално ясно, но много деликатно и с изразни средства достъпни дори за най-малките, да предаде на зрителите.

Изпълнени с творчески ентусиазъм и нови идеи, всички от трупата се подготвят усилено и за участия в предстоящите фестивали. На 21 септември постановката за възрастни ЦЪФНАЛИ ОЧИ, по романа на Радостина Ангелова „Виенски апартамент“, режисура Ищван Наги и Габриела Хаджикостова – Малко театро, Унгария, ще бъде представена на тазгодишното издание на СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ в Пловдив. На 25 септември спектакълът, който е съвместен проект на ДКТ-Сливен и Малко театро, Унгария, ще бъде показан в извън конкурсната програма и на 11 международен куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” 2019 в Стара Загора. А в конкурсната програма на същия фестивал, Куклен театър – Сливен ще представи моноспектакъла с участието на актрисата Мая Бежанска, КОМЕДИАНТКАТА. Постановката е по новелата на Джон Л‘ьору, драматизация и режисура - Невена Митева.

От неделя - 29.09.2019 г. - започват и редовните неделни представления на Куклен театър-Сливен.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев