Светослав Милев – поклонение

...............
04.09.2019 / 17:38

Представители на обществеността в Сливен днес се простиха със скулптора Светослав Милев. Поклонението се състоя в зала „Сирак Скитник“, където дойдоха за последно сбогом и да изкажат съболезнования пред съпругата и сина му негови колеги и приятели, почитатели на творчеството му. Сред тях бяха кметът на града Стефан Радев, ръководители на културни институти.

Пред присъстващите на траурното събитие говори художникът Александър Дойчинов. Той сподели, че в ранната му младост Милев е бил един от хората, помогнали му в първите стъпки по пътя на изкуството. Дойчинов посочи изключителната заслуга на Светослав Милев за колекционирането и опазването на фонда на Градската художествена галерия „Димитър Добрович“ като уредник и неин дългогодишен директор в много трудно време, както и неговата значимост като творец.

Директорката на галерия „Добрович“ Маргарита Пенева съобщи, че подготвената юбилейна изложба на Светослав Милев по повод 75-годишнината му ще бъде открита на 12 септември. Както стана известно, внезапната смърт на уважавания в града творец и културен деятел го е застигнала на рождения му ден, на път към зала „Сирак Скитник“, където колегите му го очаквали, за да подредят заедно подготвените творби.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев