В СЛИВЕН ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДЕБАТИ „ТУИДА OPEN“ 2019

...
04.09.2019 / 08:58

От 6 до 8 септември тук, в града под ,,Сините камъни“, ще се проведе дългоочакваното национално състезание по дебати.

 

„Туида Open” се осъществява за трета поредна година, организирано от Клуб дебати „Туида” гр. Сливен; Община Сливен; Общински съвет Сливен; Младежки общински съвет Сливен и Младежки дом Сливен.

 

Заповядайте на 06. 09. 2019 от 17:30 ч. в зала ,,Май“ на специалната церемония за откриване на състезанието, независимо дали сте дебатьори, или просто любители на полемиката. Участниците са от цяла България, дошли специално за събитието. Целта е дебатьорите да изложат аргументите си, за да сформират интересна дискусия и премерят силите си, борейки се за победата.

 

Състезанието развива умовете и ораторските умения на участниците, докато те защитават или опонират дадена тема, помага в запознаването с различни и интересни хора и създава нови, безценни приятелства.

 

В тазгодишната среща главните съдии, които ще оценяват словесните способности на дебатьорите и ще решават съдбата на отборите им са: Иоан Петров, Ана-Мария Лазарова и Радко Недялков.

 

Иоан е талантлив дебатьор, участвал в много състезания, в повечето, от които е достигал до финала и печелил. Той учи в Първа английска езикова гимназия в София и е миналогодишен член на националния отбор по дебати.

 

Ана-Мария е също ученичка в Първа английска гимназия в София с много победи в дебатите през годините, а също и главен съдия в много от състезанията.

 

Радко е изключително добър оратор, започнал усилено с дебатирането през 2014, а оттогава насам има не само много победи, а и участия в престижни състезания като националното състезание по дебати в Англия. В момента тренира националния отбор на България.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев