ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
12.08.2019 / 14:03

В Сливен 53-годишен мъж е задържан за грабеж. На 8 август в квартал „Клуцохор“ , криминално проявеният Й.Ш, от Стара Загора, след като е използвал сила е откраднал от 39-годишна жена златни обеци, мобилен телефон и сумата от 480 лева. Й.Ш. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Част от инкриминираните вещи са иззети и върнати на собственичката. Работата по досъдебното производство продължава.

 

В РУ-Сливен са започнати две досъдебни производства за незаконно изхвърлени животински отпадъци в местност край село Гавраилово и в река Тунджа, близо до село Крушаре. По случая работят служители на участък „Запад“ при РУ-Сливен.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица разкриха домова кражба. Извършителят е задържан. На 8 август 43-годишният А.Й. от град Твърдица е проникнал в частен дом в същия град и е извършил кражба на зимнина и хранителни продукти. А.Й. е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по две кражби на мобилни телефони, заявени на 11 август. Жена на 32 години е заявила кражба на телефон „Huawei P20 Lite“, ползван от 11-годишната й дъщеря. Апаратът е откраднат, докато детето е играело в междублоково пространство в квартал „Загоре“.

 

33-годишна жена от село Любенец е заявила, че на 11 август от хранителен магазин, където работи, е откраднат мобилният й телефон „Samsung GalaxyA4“.

 

Нанесените щети са в процес на установяване. В РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Районните служби „Пожара безопасност и защита на населението“ в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните 9-12 август. Гасени са 13 пожара, възникнали в сухи трели и отпадъци. Пожарите са ликвидирани, без да причинят преки материални щети. Оказана е техническа помощ при два от сигналите.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев