УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ОБЩИНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ В СЛИВЕН

...
01.08.2019 / 17:17

Заплатите на медицинските специалисти в детските градини, ясли, училищните кабинети и Детска млечна кухня в Сливен, се увеличават с дата от 1 юли. Това гласи споразумение, подписано днес от кмета Стефан Радев, областният координатор на КНСБ Тодор Иванов и председателят на регионалния съюз към КТ "Подкрепа" Божидар Кисьов. Възнагражденията се увеличават с 10 процента за медицинските сестри и със 7 процента за останалите служители. Документът включва още увеличаване на отпуските до размера, който е посочен в браншовия колективен договор и предоставяне на придобивки, свързани с плащанията на работно облекло.

 

Кметът заяви, че договореностите са от полза на работещите медицински специалисти в детските ясли и градини, в училищните кабинети и Детска млечна кухня.

 

„Децата и здравеопазването са приоритет за нас и трябва да работим за увеличаване на доходите в тази сфера, в нашия случай в общинското здравеопазване. И го доказваме на практика. Общината трябва да продължи с тази политика, за да привличаме млади хора на тези трудни за работа позиции“, каза кметът.

 

„Благодаря на г-н Радев, защото инициативата за повишаване на заплатите е негова. Запознали сме хората с подробностите по постигнатите договорености и изразявам от тяхно име благодарност към него“, каза Тодор Иванов.

 

От своя страна Божидар Кисьов подчерта, че днешното споразумение е много добра крачка напред в името на по-добро и ползотворно сътрудничество за всички страни. „Договорката ни удовлетворява. Каквото се каза, се изпълни“, каза той.

 

Това е второто увеличение през тази година за работещите в общинското здравеопазване. Първото беше в началото на годината с увеличаване на стандартите за дейността, също с около 10 процента.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев