ОТКРИХА ТОНОВЕ ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ КРАЙ БОРОВ ДОЛ

...
31.07.2019 / 07:45

Между 120 и 140 тона трупве на одрани животни откриха по сигнал над сливенското село Боров дол. Вместо да бъдат извозвани до екарисаж, животните са заровени в земята, близо до река и минерални извори. Всички институции са накрак, но официалната информация е оскъдна. Според прокуратурата в Сливен става дума за големи количества животни, вероятно норки. По информация на БТВ количеството е над сто тона. Взети са проби, които ще покажат дали има зараза, която е опасна за хората.

 

Сигналът към полицията и прокуратурата е подаден в петък. Проверката разкрива тонове животински отпадъци – одрани норки и белки, заровени край рудниците над село Боров дол. Според кмета на община Твърдица Атанас Атанасов там са изхвърлени над 40 камиона с одрани животни. Той смята, че това е организиран процес, който продължава от месеци: „Някъде се коли, дере се животното, отива и се заравя там.“

 

До рудниците високо в планината води черен път. Управителят на фирмата концесионер „Мининвест“ Стефан Башалов отрича на техен терен да има проверка. А в Боров дол са притеснени от избухването на зараза, защото водите се стичат към селото.

 

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се уточнява кой е извършител на престъплението и дали загробването е станало със знанието на концесионера.

 

 

 

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/stotici-tonove-trupove-na-norki-zaroveni-nelegalno-kraj-slivensko-selo.html

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев