ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ

...
29.07.2019 / 12:41

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на грабеж. На 27 юли 56-годишна жена е подала сигнал, че около 5,00 часа, в центъра на Сливен, неизвестен извършител е издърпал от ръката й златна гривна. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия и след няколко часа извършителят е задържан. Той е криминално проявеният Д.С. на 30 години от Сливен. Направил е пълни самопризнания. Откраднатата вещ е иззета и предадена. Първоначално е задържан за 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен.

 

Двама задържани и иззети музикални уредби в хода на ежедневните действия по опазване на обществения ред и тишината в сливенския квартал „Надежда“. На 27 юли служители на участъка в квартала са се отзовали на 11 сигнала за нарушаване на тишината. Иззети са 2 музикални уредби, съставени са 6 протокола за предупреждение и 2 акта по Наредбата за обществения ред на община Сливен. В 00,25 часа на 27 юли при отработване на получен сигнал за нарушение на нощната тишина, на ул.“Крали Марко“, екип на участъка се е натъкнал на изключително нагло и агресивно поведение от страна на две лица в явно нетрезво състояние - А.А. на 45 години и Х.А. на 22 години. А.А. се е възпротивил на отправеното му разпореждане да спре музиката и е ударил полицейския служител с камък в главата. На място са изпратени два екипа на РУ-Сливен. Напрежението е овладяно и не са допуснати други нарушения на обществени ред и инциденти. Двамата извършители са направили опит да се укрия. След проведените издирвателни действия двамата са задържани и отведени в РУ-Сливен. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Към момента двамата са задържани.

 

На 28 юли, около 18,15 часа, е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в землището на с.Калояново. Мотоциклет "Хонда", управляван от водач на 32 години при движение по общински път е напуснал пътното платно, навлязъл е в затревен участък и е причинил пътно произшествие. Пострадало е 18-годишно момиче, возещо се на задната седалка на мотоциклета. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ-Сливен с наранявания, без опасност за живота. Участниците в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел са провели полицейска операция по линия на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им в питейни и увеселителни заведения, зали за хазарт и други след 23,00 часа без пълнолетен придружител. За времето от 18,00 часа на 27 юли до 02,00 часа на 28 юли са проверени 49 лица, 27 автомобила и 12 обекта. Установени са 3 непълнолетни лица, без придружител след 23,00 часа. Съставени са актове по Закона за закрила на детето. Установени са нарушения по Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

 

Нова Загора: Новозагорски криминалисти са разкрили кражба на 11 тона зърно от частен имот в село Любенова махала. Сигналът е подаден на 26 юли от собственика. След проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 23-годишният П.Я. от град Раднево. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Непълнолетен и неправоспособен водач, който системно управлява МПС, е установен и задържан от служители на РУ-Нова Загора. На 28 юли, около 15,50 часа, в град Нова Загора е извършена проверка на 17-годишния С.С. от село Кортен, водач на мотоциклет. С.С. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС, без да притежава нужната правоспособност. По случая е започнато бързо производство.

 

На 27 юли е получено заявление от 64-годишен мъж за извършена кражба от дома му в новозагорското село Кортен. За времето от 17 до 27 юли неизвестен извършител е проникнал в къщата на заявителя през отворен прозорец и е извършил кражба на телевизор, ел. инструменти и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Сливенски пожарникари са спасили 60 кошера при пожар, възникнал в пчелин в землището на село Блатец. Сигналът е получен на 28 юли в 13,19 часа. Произшествието е ликвидирано в 14,15 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Спасени са 60 пчелни кошера и сграда. Унищожени са 2 кошера. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън- запалени гуми в близост до обекта.

 

 

 

Екип на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в заведение за закуски в град Сливен. сигналът е получен на 27 юли в 19,52 часа. Спасена е сградата. Унищожени са бяла и черна техника. Причината за пожара е теч от маркуч на газова бутилка. Пострадали няма.

 

 

 

За дните 26-28 юли екипи на РДПБЗН-Сливен са посетили 14 сигнала за произшествия. 2 пожара с преки щети, 2 за оказване на техническа помощ и 10 за пожари възникнали в сухи треви и отпадъци без причинени преки материални щети.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев