ЕКИПЪТ НА "МАЛКИТЕ БЪЛГАРСКИ ХОРА" СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИНСТИТУЦИИ

...
24.07.2019 / 17:57

Ръководният екип на националната организация „Малки български хора“ гостува в Сливен и проведе работна среща в областната администрация. Целта на срещата бе институциите да се запознаят с дейността на организацията и на първия й център за интеграция, рехабилитация и социални дейности. От името на областния управител участниците поздрави зам.областният управител Камен Костов.

 

Организацията работи активно по проект„Равни шансове за малките хора в България“, финансиран от ЕС. Благодарение на това в София, с помощта на общината, с дарения и с доброволния труд на членове и съмишленици е разкрит центъра за психологическа консултация, социална рехабилитация, с възможност за трудотерапия в оборудвано ателие, за спорт, помощ от хранителна банка и от антиквариат за непотребни вещи и дрехи. „Членството при нас е много мотивиращо, защото дава увереност на малките хора да реализират способностите си и да се справят“, каза Светослав Чернев, президент на НО „Малките български хора“. Представители на организацията вече са се утвърдили като професионалисти, включително в НАП и социалните служби. Установено е тясно сътрудничество с КТ „Подкрепа“ и Военно-медицинска академия. Работи се с множество ведомства и с бизнеса за преодоляване на проблемите с недостъпната градска среда, за създаването на улеснения в използването на обществени услуги и обекти.

 

160 са членовете в страната. Вероятно толкова е броят и на все още необхванатите, съобщи Чернев. Според предоставена справка от МОН, 51 деца с нисък ръст са ученици в различни населени места. Три от тях са ученици в Сливен и Нова Загора. „Сливен е добър пример за интеграция. Когато едно дете трябваше да стане първокласник, дойдохме на място, участвахме в родителска среща, за да разкажем за нас и да отговорим на въпроси. Отношението бе много добро“, отбеляза още Чернев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев