ПРИКЛЮЧИ СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА "PLATINUM LION 2019"

...
19.07.2019 / 17:55

Заключителна церемония за закриване на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2019” се състоя днес, 19.07.2019г., на учебния полигон „Ново село“.

 

Провеждащият учението полковник Марин Господинов благодари на участниците в учението и изтъкна, че то успешно е изпълнило своите цели и реализирало поставените задачи.

 

В обръщението си към военнослужещите полковник Николай Бешев, командир на Единен център за начална подготовка, подчерта: „В изминалите 12 дни Вие показахте, че с различни оръжейни системи и с различна бойна техника сте в състояние да преследвате и още повече да постигнете една обща цел-оперативна съвместимост на сухопътните сили от различните армии. Бъдете уверени, че в нашите очи Вие сте истински братя по оръжие.”

 

На участниците бяха връчени сертификати, плакети, отличия и предметни награди.

 

От Център за подготовка на специалисти-Сливен участва танков взвод с командир капитан Владимир Делчев. Заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов беше с функции подпомагащ към учението.

 

„Platinum lion“ е годишно многонационално учение провеждано в Черноморския регион като част от съвместната програма за тренировки и обучение на Европейското командване на САЩ.

 

Тази година съвместната подготовка „Platinum lion 19“ се проведе на УП „Ново село” от 08.07.2019г. до 19.07.2019г. и в нея участват над 600 военнослужещи от седем държави.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев