МЛАДЕЖКИЯТ ДОМ УЧАСТВА В ПРОЕКТ В ИСПАНИЯ

...
19.07.2019 / 11:19

Младежкият дом – Сливен участва в проект „Социален театър за Европа ,“ като партньор на ASOCIACIÓN JUVENIL ILLIPULA, Пурчена – Андалусия, Испания. Проектът е финансиран по програма „Еразъм+“ на ЕС. В него участваха шест младежи от Младежки общински съвет, които подобриха своите комуникативни и социални умения чрез изразните средства на социалния театър. чрез импровизации и скечове, пресъздаващи реални житейски ситуации. Чрез участието си в проекта , младежите участници от Германия, Италия, Турция, Испания и България повишиха своето европейско самосъзнание, чрез формите на изкуството и художествени изразни средства.

 

Засегнати бяха темите за уважение и толерантност към „другите“ , права на човека, гражданско самомъцнание и повезение.Проектът показа, че изкуството и културата могат да бъдат полезни за обединяване на Европа и подобряване на чувството за принадлежностэна младите хоракъм европейското семейство . За участието си в дейностите, младежите получиха Youthpass сертификати, признаващи техните нови компетентности.

 

Ръководител на проекта от Младежки дом- Сливен е г-жа Анелия Иванова.

 

Да си пожелаем повече проекти за младежите от Сливен за развитие на техните ключови компетентности и социални и граждански учения!

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев