В ОБЛАСТ СЛИВЕН СА КОНСТАТИРАНИ 1100 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

...
17.07.2019 / 11:43

От 8 до 14 юли на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”

 

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2167 моторни превозни средства, и 2020 лица. Констатирани са 1124 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

 

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 595 нарушения на скоростта. Издадени са 453 електронни фиша за скорост и 2 електронни фиша за автомобили без застраховка.

 

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово, на разклона за село Камен по път II-53, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, „Бургаско шосе” и „Панайот Хитов”.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 118 фиша и са отнети 6 шофьорски книжки за неплатени глоби.

 

За други нарушения са съставени 951 фиша, актове са 133.

 

Установени са 7 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, един е с алкохол над 1,2 промила. Един водач е употребил наркотици.

 

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 15.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 132 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Екипи на ОДМВР-Сливен следят за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев