ПОЛИЦАИ РАЗГОВАРЯХА ЗА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ С ВЪЗРАСТНИ ХОРА

...
10.07.2019 / 13:50

По покана на ръководството на Дом за стари хора - Сливен днес се проведе среща със служител на Пътна полиция. Потребителите на дома се запознаха с основните опасности, на които са изложени възрастните хора, като пешеходци или пътници в превозни средства. В беседата се обърна внимание на най-честите причини за произшествия и съвети за безопасно придвижване и пресичане.

Домът се намира в близост до голям и оживен булевард, което създава предпоставки за инциденти. Едно от исканията на хората е за изграждане на пешеходна пътека на изхода от дома. Пешеходните пътеки в момента са значително отдалечени и възрастните хора трябва да изминат голямо разстояние, за да пресекат булеварда. От Пътна полиция поеха ангажимент, доколкото им позволяват правомощията, да уведомят собствениците на пътя за исканията от страна на потребителите на Дома.

Това е трета по ред среща с представители на държавни институции, организирани по инициатива на Пламена Чиликова, кинезитерапевт в дома. Досега на възрастните хора са гостували представители на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен и Българския червен кръст.

В знак на признателност служителят на Пътна полиция получи ръчно изработено пано и благодарности за доброто отношението и поетия ангажимент.

Т

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев