ОТКРИТА Е ИЗЛОЖБА НА ВАСИЛЕН ВАСЕВСКИ В ГРАДСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ

...
06.07.2019 / 09:12

Юбилейна изложба "(Не)Възможното завръщане" на художника Василен Васевски беше открита днес в „Узуновата къща” на галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Изложбата включва 45 картини – портрети, пейзажи и фигурални композиции.

 

„Щастлив съм, че мога да представя тази колекция от картини в родния си град, на който винаги съм държал и пъпната връв със Сливен не се е скъсала”, каза художникът, който тази година навършва 50 години.

 

На откриването присъства кметът Стефан Радев, който поздрави художника за представянето на изложбата в Сливен.

 

„Макар и далеч, Василен Васевски, винаги е имал позиция по важни за нашата общност въпроси. Много се надявам завръщането да не е невъзможно и не само Василен, но и други наши съграждани да се завръщат в родния град”, каза кметът.

 

Василен Васевски е роден в Сливен през 1969 година. През 1997 г. завършва Националната художествена академия в София със специалност "Живопис". Повече от 20 години той живее в САЩ. От две години е професор в Илинойския университет за изкуство - Чикаго. Художникът обяви, че със свои приятели са подели инициатива за пренасяне и засаждане на фиданка от Стария бряст в Чикаго.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев