СЛИВЕН И ЯМБОЛ ЗАЕДНО ЩЕ ПРИВЛИЧАТ БЪДЕЩИ ИНВЕСТИТОРИ

...
05.07.2019 / 14:20

Сливен и Ямбол изграждат общ проект за привличане на инвеститори в региона. Това съобщи кметът Стефан Радев на брифинг в Общината по повод проведената тази седмица работна среща за подготовката на бизнес каталог „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол 2019”.

 

„Идеята е да представим региона като една икономическа единица. Тази икономическа единица, за която става дума, е с население от около 300 хиляди души и обхваща общините и населените места на разстояние от 45 минути. Ако бизнес проектът се осъществи, той ще превърне региона в един от най-големите центрове с икономически потенциал“, заяви Радев.

 

Кметът обясни, че се надява в разговорите да се включат също търговско-промишлените палати и работодателските организации. В тази връзка той припомни поетия от регионалния министър Петя Аврамова ангажимент за разширяването на пътя между Сливен и Ямбол.

 

„Вчера имах разговор с Агенция „Пътна инфраструктура“. От там започват да събират информация за проектиране на разширяването. Пак казвам, това би дала много различна перспектива пред района“, допълни Стефан Радев.

 

В каталога, който се предвижда да бъде представян на евентуални бъдещи инвеститори, са залегнали точки като инфраструктура, население, образование, заплата и човешки ресурси. Върху него работи консултантският екип на „Тракия Тех“ – платформата за привличане на технологични инвеститори. Предстоят срещи, свързани с изготвянето и представянето на стратегическата визия на Сливен и Ямбол. Следващата ще бъде през септември, като на нея се очаква да бъдат представени и големи бизнес предприемачи.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев