МЛАДШИ ЕКСПЕРТ ИВЕЛИН КОНСТАНТИНОВ Е ПОЛИЦАЙ НА 2018 ГОДИНА

...
04.07.2019 / 18:10

Младши експерт Ивелин Константинов е полицай на 2018 година, съобщи Регионалният говорител на Областната дирекция на МВР в Сливен.

 

По случай 140 години от създаването на МВР бяха връчени отличията „Полицай на месеца” и „Полицай на 2018 година”

 

Днес по време на тържественото събрание в зала Сливен по случай 140 години от създаването на Министерство на вътрешните старши комисар Димитър Величков връчи наградите „Полица на месеца” на 7 свои служители. Връчването на тази награда е съвместна инициатива на ОДМВР-Сливен и Община Сливен. Тя се присъжда на служители на МВР за проявен професионализъм в разкриване на престъпления, добили широк обществен отзвук.

Призът за месец ноември 2018 година получава старши инспектор Ангел Радев, началник група в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към Областна дирекция на МВР-Сливен. Той е отличен за работата му по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. При операция в началото на месец ноември миналата година са иззети малко над 200 килограма тютюн без акцизен бандерол.

Полицай на месец декември 2018 година става Христо Петров младши експерт в сектор „Криминална полиция” към Районно управление – Сливен. Той получава приза за работата си по разкриване на серия от грабежи, извършени същия месец, над възрастни жени в сливенския квартал „Даме Груев”.

Призът за месец януари 2019 година се присъжда на Надка Атанасова, старши разследващ полицай в Районно управление – Котел. Тя получава приза за съществен принос в разкриване на телефонна измама. В началото на месец януари 72-годишна жена е дала на измамниците голяма сумата пари и златни накити. Извършителите са задържани, парите и ценностите са върнати на възрастната жена.

Полицай на месец февруари е Пламен Николчев инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към Областна дирекция на МВР-Сливен. Неговата отлична работа и професионализъм са довели до разкриване на една от най-големите лаборатории за отглеждане на марихуана в град. При операцията са иззети повече от 500 растения и голямо количество готово наркотично вещество.

Полицай на месец март става старши инспектор Пенко Георгиев началник на участък „Ябланово” при РУ-Котел. Благодарение на добрата организация от началника на участъка и навременната намеса на полицейските служители е спасен животът на мъж с прободна рана. Полицейските служители са оказали решаваща първа помощ на пострадалия, а извършителят, направил опит да се укрие, е задържан.

Отличието за месец април се присъжда на Васил Василев инспектор в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към РУ-Сливен.За работата му по разкриване на опит за прокарване в обръщение на фалшива валута и установяването и задържането на лица, занимващи се с този вид престъпна дейност на територията на цялата страна.

Призът за месец май се присъжда на Тихомир Димов, инспектор в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. За работата му по установяване и разкриване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества на територията на град Сливен.

Кметът Стефан Радев поздрави служителите на ОДМВР-Сливен с техния професионален празник и връчи наградата „Полицай на 2018 година”. Отличието беше присъдено на Ивелин Константинов, младши експерт в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен. Неговата отлична работа и аналитичен подход са довели до разкриването на тежък криминален случай с обир на банкомат в град Пловдив, извършен през месец октомври 2018 година. За съществен принос в решаването на този случай Константинов е награден от Главния секретар на МВР. Същата година той получава приза „Полицай на месец април” за задържането на мъж, причинил смъртта на велосипедист на пътя и избягал от мястото на произшествие.

„Поздравявам ви за избора, който сте направили – да бъдете полицаи, да служите на закона и да помагате на хората. Пожелавам ви здраве, лично щастие и сила, за да продължите и занапред да изпълнявате достойно дълга си пред обществото”,с тези думи старши комисар Димитър Величков поздрави отличените служители и им пожела весел празник и нови професионални успехи.

 

04.07.2019г. РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА ОДМВР:

гр.Сливен Първолета Мандинска

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев