НАД 550 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕН

...
03.07.2019 / 10:51

Над 550 нарушения на скоростта за една седмица в област Сливен. Установени са 6 водачи, употребили алкохол. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

От 24 до 30 юни на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”

 

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1850 моторни превозни средства, и 2923 лица. Констатирани са 882 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

 

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 565 нарушения на скоростта. Издадени са 441 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

 

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 112 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.

 

За други нарушения са съставени 753 фиша, актове са 95.

 

Установени са 8 неправоспособни водачи. 6 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 3 от тях са с над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

 

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 13.

 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 108 фиша за неправилно паркиране.

 

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

 

Еипи на ОДМВР-Сливен ще следят за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.

 

Тази седмица са предвидени специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие ще има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев