В СЛИВЕН Е ОТКРИТА ИЗЛОЖБА-ЖИВОПИС „СТРАСТИ” НА ХУДОЖНИКА АТАНАС ПАРУШЕВ

...
02.07.2019 / 08:24

В галерия "Йордан Кювлиев" снощи бе открита самостоятелна изложба-живопис „Страсти” на художника Атанас Парушев - Шока. Парушев показва 12 абстрактни картини, като само на две от тях той е поставил наименование - „Изумруд” и „Разпятие”. Добилата вече известност частна сливенска галерия, в горещата вечер, отново събра художници и ценители на изобразителното изкуство, за да се докоснат до неповторимо майсторство на Шока.

Доц. Красимир Карабаджаков откри изложбата и акцентира на факта, че авторът не е поставил заглавия на творбите си.

Атанас Парушев е роден на 7 април 1958 г. в Сливен. Завършва живопис в Художествената академия при проф. Иван Кирков през 1985 година. Член е на СБХ от 1991 г. Художникът има над 20 самостоятелни изложби и участия в страната и в чужбина. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, Художествената галерия "Димитър Добрович", частни колекции и художествени музеи в чужбина.

През 2007 г. Атанас Парушев е удостоен с наградата за литература и изкуство на община Сливен "Добри Чинтулов". Предложен е от Съюза на българските художници като един от изтъкнатите представители на съвременната българска живопис. Два пъти е получавал и наградата „Сирак Скитник“, Сливен.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев