ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН ИНФОРМИРА КАКВО СЕ СЛУЧИ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 6,00 ЧАСА 28 ЮНИ ДО 8,00 ЧАСА НА 1 ЮЛИ

...
01.07.2019 / 10:52

На 28 юни в РУ-Сливен е заявена кражба на 160 пакета копирна хартия на стойност около 920 лева от офис на фирма в центъра на град Сливен. След проведените незабавни издирвателни действия извършителят е задържан. Той е 62-годишния Р.М. от Сливен. Инкриминираните вещи са открити и предадени. По случая е образувано досъдебно производство. Р.М. е задържан за 24 часа.

 

Водач с алкохол 1,29 промила е установен от полицейски екип на 29 юни в Сливен. В 06,50 часа е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на бул. „Илинденско въстание“. Пристигналият на мястото полицейски екип установява, че

 

23-годишният А.А., водач на лек автомобил „Ауди А3“, е загубил управление и се е ударил в мантинела. От произшествието няма пострадали. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,29 промила. А.А. е задържан за 24 часа. На водача е съставен акт за административно нарушение за причиненото ПТП, за употребата на алкохол е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на златен накит в сливенския квартал „Даме Груев“. Кражбата е заявена на 30 юни от 69-годишна жена. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 29 юни полицейски екип на РУ-Сливен се е отзовал на сигнал за сбиване в сливенския квартал „Комлука“. В резултат на скандал и възникнало сбиване са пострадали двама мъже на 36 и 25 години. Те са получили наранявания по ръцете, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен са образувани са три досъдебни производства за хулиганства. На 28 юни при осъществяване на превантивни действия преди старта на рали „Сливен-2019“ екипи на РУ-Сливен са установили два нерегистрирани леки автомобила „БМВ“ и „ВАЗ“ по пътя за връх Българка на разклона за м-т Карандила. Водачите на автомобилите са извършвали дрифтове и други провокативни действия, застрашаващи живота и здравето на присъстващите граждани в района и останалите участници в движението. Автомобилите са иззети.

 

На същото място е установен е лек автомобил „Фолксваген Голф“, който не е регистриран по надлежния ред и с надписи, целящи уронване престижа на МВР.

 

По случая са задържани четирима мъже на възраст 29, 21 и 24 години от град Сливен.

 

Автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

 

Котел: На 30 юни, в 12,15часа, в РУ-Котел е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на път І-7, на разклона за село Пъдарево. Произшествието е станало между лек автомобил "Ауди А4“, управляван от водач на 27 години то град Карнобат и лек автомобил „Опел Тигра“, управляван от жена на 64 години от град Добрич. При произшествието е пострадала 64-годишната жена, която е настанена в МБАЛ-Сливен с наранявания без опасност за живота, и 28-годишна жена, пътник в лекия автомобил „Ауди“, която е получила леки наранявания. Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия в дните 28-30 юни.

 

На 28 юни, около 12,30 часа е възникнал пожар в лек автомобил марка"БМВ“ на автомагистрала „Тракия“. Произшествието е ликвидиран в 13,30 часа. Пострадали няма. Причината за пожара е техническа неизправност.

 

Посетени са 5 сигнала без причинени преки материални щети. Дадени са дежурства по време на рали „Сливен 2019“.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2024 Аве Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев